title
title
title
title
title
title
מהנעשה בגיל עוז - נפגשים גם בקיץ

נפגשים גם בקיץ


היי קוראים לי עינבל בר אור ארנון, אני בת קבוץ ניר דוד, מתגוררת כיום בתל יוסף, סיימתי לאחרונה שנתיים לימודים במרכז להנהגת בריאות של אורי מאיר ציזיק בנווה- איתן וכמיזם קהילתי לימודי אני מעבירה 3 סדנאות בישול בריא לחברי בית גיל עוז.

הקו המנחה שלי הוא אוכל מזין ופשוט להכנה, זמין מבחינת חומרי גלם כמובן טעים ומקומי ככל האפשר.

השבוע העברתי את הסדנה השנייה במספר לחברי גיל-עוז בעמק המעיינות.
נושא הסדנה היה "שאריות" מהן בישלנו דברים נפלאים כמו פשטידת קישואים, קצפיצה צמחוני עם אורז מלא עגול אורגני, גלידה מפרי בשל קפוא והכל כמובן מחומרים מזינים בריאים מקומיים וידידותיים לסועד..

שיתוף הפעולה בין משתתפי הסדנה בהכנת האוכל קסום ואנו זוכים להנות מסעודה משותפת טעימה מזינה בה מקבלים המשתתפים את המתכונים, נותנים עצות וטיפים מהמטבח שלהם ואף מחפשים שידוך לבן/בת שיהיו בריאים.

תודה על הזכות להיות שותפה למיזם מקסים זה.

המעוניינים במתכונים שעשינו בסדנאות מוזמנים לשלוח אלי הודעה עם שם וכתובת מייל לטלפון הנייד שלי:

050-6415258 ואשלח לכם בשמחה רבה.


בשבוע הבא סדנה נטולת גלוטן – מוזמנים להירשם ולהגיע- אחכה לכם בשמחה.




תודה עינבל


והוסיף לספר אחד מהחברים שהשתתף בסדנה


מאז ומתמיד חיפשתי אנשים יצירתיים וחכמים, שגם יודעים ושואפים להעניק מכך לזולתם. הפתעה מעולה חיכתה לי, ולעוד כתריסר משתתפים ומשתתפות סקרניים ו"נועזים", שבחרו להגיע ל"חוג הבישול הטבעוני" שלאורי מאיר-צ'יזיקבנוה-איתן.

במטבח הכפרי שלו, הנקי ומצויד היטב, חיכו לנו וקיבלונו במאור פניםעינבל והילההחינניות.

במטבח מספר פינות בישול ואפיה והמון סירים, תרוודים, מצקות וכלים מכלים שונים - אבל ערוכים ומסודרים היטב ובטוב .

הקירות עטורים עשרות מדפי ספריםבנושאים שונים, המקיפים אותך ושובים את העין.

כשהתישבנו, סוף-סוף, כולנו ליד השולחן העגול , שבמרכזו פירות בשלים ועסיסיים (חופשי: קח ואכול!) , החל סבב היכרות הנוכחים (גם על ספלי תה עשבים מהביל) ומיד, בלי לאבד אף רגע, החל ההסבר החשוב-מחכים-ומאלף לו חיכינו, על מהות המטבח המיוחד הזה ומאכליו הייחודיים.

חולקו לנו המתכונים: פשטידת קישואים, תבשיל קדירה מיוחד של ירקות ואורז עגול, שיבושלו ויוקפצו בנפרד, ומתכון הגלידה הטבעוני המבוסס על פירות בלבד.

מיד לאחר ההסבר החילונו את סכינינו על כל שפע הפירות והירקות הבשלים כדבעי, קצצנום היטב במשותף ולימדנו ולמדנו זה מזה שיטות חיתוך שונות וגם כאלה שימנעו, למשל, דמיעה בעיסוק בבצלים הגדולים והרבים שלפנינו.

עד מהרה הוגשה הגלידה הנפלאה (ללא תוספת סוכר! כמובן) ו"סיפקה לנו את האנרגיה הדרושה להמשך העבודה". למעשה הכנושתי גלידות– האחת על טהרת תות, בננה ונקטרינות ותמרים, והשניה על בסיס מנגו משובח. .

גילוי נאות: הגלידה היתה כה טעימה ש"נזקקתי" להרבה אנרגיה...

מלאי מרץ וחשק שבנו ל"עבודה" הכייפית. לא אגלה את הסודות מהמטבח הייחודי, רק זאת: הפירות והירקות שהוגשו לנו נקנו בחנויות נבחרות במיוחד, כך שידוע מקור התוצרת ושהיא גודלה בתנאי בריאות ותברואה בדוקים היטב ומעולים - וכך הם גם נראו ונטעמו.

ההפתעה הגדולה שהיתה לי , (אני "קצת מבין" במזון, אבללא אוהב לטרוח הרבה בהכנתו) היא ששלושת המאכלים שהכנו, לא רק שהיוטעימים להפליא,ומשביעים היטב, ("בריאים" – כבר אמרנו?) אלא שגם הוכנובמהירות ובקלות מדהימה.

בעצם רוב זמן המפגש הכייפי הזה, עבר בשיחות, בדיחות, צחוקים וטיפים - ואף הסתיים בהרגשת שובע ובריאות מן המזון עשיר הויטמינים והסיבים התזונתיים ובטעם של עוד הרבה "עוד"ים טובים כאלה.

ישר כח למארגנים של ימי ההשתלמויות האלה – וגם למשתתפי הפגישה הנלבבת ומדריכותיה :עינבל והילה.

יוסף אלון

גשר

גלריית תמונות