title
title
title
title
title
title
פינת הגנן - על הקנרס

על הקנרס

 

שמו הבוטני CINARA (קינרה) ידוע אצלנו בשם- ארטישוק. צמח רב-שנתי, ירק טעים. משתמשים בו כעלים וגם כפרי (פקעת הפריחה).

לאחר הבישול החלק הנאכל הוא החלק התחתון של הקשקשים והמצעית שהיא הבסיס לתפרחת.

 הצמח מניב יבול טוב כחמש-עשרה שנה וניתן להרבותו על ידי נצרים צדדיים שהצמח מפתח.


לפני ניתוק הנצר כדאי לעודד התפתחות שורשים על ידי גיבוב האדמה בתחתית הנצר. לפני הניתוק יש לוודא שאכן התפתחו שורשים. בעזרת סכין חדה לנתק מהמרכז ולשתול. על מנת לצמצם התאדות יש לקצץ עד מחצית את כמות העלים.

 

הוא זקוק לתוספת מינרלים (דשן כימי) ויש לשמור את האדמה לחה. במהלך חודשי הקיץ מופיעים עליו כנימות וחרקים מזיקים, ובלשון העממית- זהו צמח מפונק הדורש שמירה מתמדת והשקיה תכופה.

 

בשוק הוא מופיע כפרי וגם נמכר כתחתיות קפואות למילוי.

 

ב ת י א ב ו ן