title
title
title
title
title
title
פינת הגנן - על האספרגוס

על האספרגוס

 

קיימים בגינון כחמישה מינים של אספרגוסים, אשר משמש גם בשזירת פרחים, ובגן כשיח או מטפסים.

ידוע ומוזכר בספרות כבר משנת 300 לפנה"ס על ידי בוטנאי יווני כי בישלו את הניצנים הצעירים למאכל.

גם היום מטיילים רבים נוהגים לקצוץ את קצה הגבעול ולאוכלו, ואגב הוא מופיע בתפריט הגורמה משנת 1503.

תמונה קשורה

האספרגוס בר שנפוץ בארץ חזק מאוד ושורד שנים רבות. הוא מהווה מטרד למגדלי ההדרים בהיותו מטפס על עצים.

ניתן לעודד את החלק האכיל על ידי גיזום כל הנוף וכיסוי בנסורת לחה – יש להשקות מידי שבוע רק כדי לשמור על הלחות של הנסורת. כעבור זמן יצוצו גבעולי האספרגוס. יש אז לקצור אותם בגובה הקרקע ולכסות שוב בנסורת לחה.

ניתן לאכול את "היבול" חי, אך טיגון בחמאה יוסיף ויעדן אותו לטעם משובח.

הוא עשיר בברזל, יוד, מגנזיום, בקרוטן ובוויטמינים B ו- C.

 


ב ה צ ל ח ה