title
title
title
title
title
title
פינת הגנן - האביב וצמחי מאכל

האביב וצמחי מאכל

 

האביב הגיע, העצים מגיבים והפריחה בשדות הבור שופעת ומרהיבה.

הכּלך – צמח בר שבעלי חיים לא אוכלים – כי הוא רעיל, אלא שנמצא פתרון לנטרול הרעל: אפשר לקטוף את התפרחות בעודן מכווצות, לשטוף מעליהן את האבק, להרתיח פעמיים ובכך הרעל מנוטרל..

טעמו עדין ואפשר להתייחס אליו כדומה בטעמו לברוקולי. ניתן לבשל כמרק, להכינן ממנו פשטידה וכמובן הטעמים של התבלינים בסופו של דבר יקבעו את הטעם. אני ניסיתי זו השנה השלישית וממליץ בחום.

 צמחי בר נוספים הראויים למאכל- החלמית (כדומה לתרד וכעלים למילויי) עלי חרדל (כתבלין בסלט ירוק) 



אספרגוס בר- חי או מטוגן קלות בחמאה, 



גדילן- יש לקלף את הגבעול ולאכול ללא תוספות או בישול. 



סלק בר כסלק עלים (מנגולד).



 

ישנם עוד צמחי בר הראויים למאכל אלא שבמחוזותינו מצויים פחות.

 

ב ה צ ל ח ה

חג פורים שמח